JPBild.se

Lugnet före stormen.

Imorgon är det 1 maj.

Svenskarnas parti har fått tillåtelse att demonstrera på väster i Jönköping för andra året i rad. De utgår från Västra torget där det annars är väldigt lugnt. Där väntar bilar på husse och matte medan de är på jobbet över dagen. En och annan köper en korv vid Smirres gatukök. En gång i veckan, lördagar, är det lite mer livat. Det brukar höras en del rop från torghandlarna i förhoppning att de ska sälja exempelvis färsk fisk, nybakat bröd eller varma skinnhandskar på vintern. Men imorgon kommer det höras andra höga röster från högerextremister och vänsterextremister. Vi får hoppas att de 450 poliser som är beräknade att vara på plats kan hålla isär dessa grupper.

Idag är det lugnet före stormen.

 

Robert Eriksson

Jag har jobbat som fotograf sedan 2002 och började på Jönköpings-Posten 2005. Förmånen med mitt yrke är att jag ofta kommer till platser där jag aldrig skulle vara annars och träffar då massor av goa människor.

De fotouppdrag jag brinner för lite extra är när jag får berätta om de människor som inte lever enligt normen. Tycker också det är väldigt inspirerande när det hettar till i nyhetsflödet. När jag inte jobbar så leker jag med mina barn, spelar fotboll i det fantastiska korplaget JP-Vänsterkrysset och försöker bli en hejare på att fiska.