JPBild.se

Jönköpings nyårsrevy

Nu är det bara timmar kvar till premiär av årets nyårsrevy med sällskapet kommunalskratt.

Många är de jönköpingsbor som genom åren vridit sig av skratt mellan bänkraderna på gamla teatern i Jönköping.

Gemensamt för revyerna är att namnet Vätter skall finnas med i revynamnet. I nästan samtliga revyer har far och eller son Ruberg varit tongivande. Vem minns inte Lasse Rubergs gestaltning av "ungmön Elin" 

Det sista året Lasse Ruberg spelade revy fick jag följa med hem till Lasse på Bymarken. Där hämtades en glad men mycket svag Lasse som skulle ner lagom i tid till sitt nummer som Elin. Därefter hem till villan för att vila för att sedan köras ner till slutet på andra akten då hela sällskapet skulle ta emot publikens ovationer. En kämpe som brann för sin revy. / Pär Grännö

 

Pär Grännö

Jag har varit anställd på JP sedan 1988. Men det första presskortet ställdes ut redan 1986 då Swedish TT i Anderstorp skulle bevakas. Men då var det svart/vit film i kameran och mörkrumsarbete som skulle kunna hanteras. Det var just i mörkrummet som min yrkesbana här på JP började. Det bästa med pressyrket är att man träffar människor vars vardag ser så otroligt olika ut, fattiga, rika, friska, sjuka, glada ledsna samt en daglig puls av livet i och omkring Jönköping. Min kamera går igång på att få visa det lilla, det som vi vanligtvis tar för givet och därför inte ser det. När kameran vilar umgås jag helst med familjen, drömmer om att börja träna när jag halvslumrar till Road Wars på dumburken.