JPBild.se

Dragracing.

För Kevin Yrjövaara är farten tjusningen. Dragracing handlar om att köra snabbt, men inte för snabbt. Målet är att komma så nära 8,90 sek på 402 meter som möjligt.När EM i Tierp gick helgen 24-25 augusti gick det lite för snabbt, på 8,83 sek och Kevin slogs ut då hans moståndare hade en tid närmre de 8,90. 16-årige Kevin har till det här året lämnat junior-bilen, skaffat sig en större dragster och också tagit klivet upp bland seniorerna. EM-tävlingarna i Tierp var ändå något extra, med massor av nya världsrekord på den snabba banan och 28 000 åskådare på läktarna. För Kevin, som är yngst i sin klass, går det fler tåg. Nästa år hoppas Kevin på att komma iväg på tre tävlingar i England och även köra på tyska Hockenheim.Kevin tävlar just nu i klassen Super Comp men målet är att i framtiden köra i Top Fuel, den snabbaste klassen.Då handlar det om motorer på 8 000 hästkrafter, att jämföra med hans nuvarande på 960 hästar, och det går nästan dubbelt så snabbt att tillryggalägga de 402 meterna.

  

Elin Elderud

Började min yrkesbana 1996 och landade till slut på Jönköpings-Posten 2000 efter vikariat på några andra dagstidningar. 

Jag är mer eller mindre uppvuxen med yrket genom min pappa som är fotograf och journalist, men att jag själv skulle fastna för det tänkte jag nog aldrig. 

Så blev det i alla fall och det ångrar jag inte. 

Jag älskar att få vara med där det händer i stort och smått. Så mitt intresse är mitt yrke och mitt yrke är mitt intresse.

Det gnistrar till extra när jag ser en vinkel ingen annan ser eller när det oväntade sker mitt i vardagslunken.

Då kan de allra bästa bilderna bli till.