JPBild.se

”Det är adrenalin hela tiden”

När cross- och speedway karriären var över satsade Jonas Henriksson och Dennis Lindberg istället på en egen mc-show. Mot höga g-krafter och med hatten på showar de vertikalt i sin egenbyggda trätunna. Jonas Henriksson ”Lazy Joe” och Dennis Lindberg ”Dirty D” från Västerås är båda tidigare crossförare och Jonas Henriksson har även tävlat i speedway . Idén till motorcykelshowen ”Wall of death” fick de i ett garage när de tidigare motorkarriärerna var över.Vi satt och hade lite halvtråkigt en dag i garaget, så kom vi på att "vi ska bygga en tunna", säger Jonas Henriksson.Sagt och gjort. På de fyra meter höga väggarna i tunnan utför de nu akrobatkonster på var sin Indian Scout från 1920-talet. Senast besökte de motormässan på Elmia. I tunnan utsätts de för accelerationskrafter på 3-5 g vilket är oerhört påfrestande för kroppen med risk för att svimma. Ska man vara ärligt så är det jävligt tungt, men jävligt kul, det är adrenalin hela tiden, säger Jonas Henriksson. 

Elin Elderud

Började min yrkesbana 1996 och landade till slut på Jönköpings-Posten 2000 efter vikariat på några andra dagstidningar. 

Jag är mer eller mindre uppvuxen med yrket genom min pappa som är fotograf och journalist, men att jag själv skulle fastna för det tänkte jag nog aldrig. 

Så blev det i alla fall och det ångrar jag inte. 

Jag älskar att få vara med där det händer i stort och smått. Så mitt intresse är mitt yrke och mitt yrke är mitt intresse.

Det gnistrar till extra när jag ser en vinkel ingen annan ser eller när det oväntade sker mitt i vardagslunken.

Då kan de allra bästa bilderna bli till.