JPBild.se

Bilarna är deras hem

Det är indiansommarväder och börjar bli kväll en av de första dagarna i september. På Osets parkeringsplats i Huskvarna har ett 20-tal romska tiggare från Rumänien börjat återsamlas, efter att än en gång tillbringat hela dagen utanför butiker i centrala Jönköping. En av dem är Sorin Roman, som för tre dagar sedan blev pappa igen. Hans fru, deras nyfödda son och de andra barnen är kvar hemma i byn utanför staden Bacau. Det är tisdag; sedan i lördags har Sorin lyckats samla ihop 160 kronor. En bra dag kan tiggarna få ihop 250 kronor var - en sämre kan det handla om en tiokrona. Text: Johan Wallesjö

Läs reportaget i sin helhet på http://www.jonkopingsposten.se/artikel/31030/sa-lever-tiggarna-i-jonkoping

Robert Eriksson

Jag har jobbat som fotograf sedan 2002 och började på Jönköpings-Posten 2005. Förmånen med mitt yrke är att jag ofta kommer till platser där jag aldrig skulle vara annars och träffar då massor av goa människor.

De fotouppdrag jag brinner för lite extra är när jag får berätta om de människor som inte lever enligt normen. Tycker också det är väldigt inspirerande när det hettar till i nyhetsflödet. När jag inte jobbar så leker jag med mina barn, spelar fotboll i det fantastiska korplaget JP-Vänsterkrysset och försöker bli en hejare på att fiska.