JPBild.se

27 Mars 2013. I en ödemark nära Jönköping.

Helt vindstilla med solen i ansiktet åker vi i nästan total tystnad, det ända som hörs är skidornas fras mot snön. Några mil sydväst om Jönköping ligger Ko mosse. En mosse tillräckligt stor för att vildmarkskänslan ska innfinna sig. Mossen ligger på samma höjd som Tabergs topp med ett klimat som oftast är ett antal grader kallare än Jönköping.

Johan Lindblom

Efter 26 år på Jönköpings-Posten tycker jag fortfarande att arbetet är fantastiskt roligt. Inte minst uppskattar jag de möten med människor som vi får vara med om varje dag.

När jag började 1986 hade vi ett stort mörkrum på vars dörr det stod skrivet med stora bokstäver: "Förbjudet för reportrar". Om någon trotsade förbudet tog den dåvarande fotografen Arkadi Ivanoff reportrarna i nackskinnet och lyfte ut dem. Jag har varit med om flera förändringar i tidningsbranschen och jag ser fram emot att få uppleva vad som händer i framtiden.

Jag bor på Bymarken. Jag är gift och har tre vuxna barn. Vid sidan av arbetat njuter jag av matlagning och klassisk musik.