JPBild.se

25 April 2013. Gamla bakgårdar på Länsmuseét.

På lördag öppnar Länsmuseets nya utställning "Bakgårdar". Där berättas  om en stads snabba förvandling. De flesta fotografierna är från början och mitten av 1900-talet. Flertalet har tagits av legendariska Jönköpingsfotografer som Gustav Andersson, själv bosatt i tändsticksfabrikens arbetarbostäder vid Västra torget, och friherren och majoren Erik Åkerhielm. Museifotograf Göran Sandstedt, som tillsammans med museiassistent Morgan Gunnar har producerat utställningen, har tagit någon av bilderna. Läs mer i torsdagens Jönköpings-Posten.

Johan Lindblom

Efter 26 år på Jönköpings-Posten tycker jag fortfarande att arbetet är fantastiskt roligt. Inte minst uppskattar jag de möten med människor som vi får vara med om varje dag.

När jag började 1986 hade vi ett stort mörkrum på vars dörr det stod skrivet med stora bokstäver: "Förbjudet för reportrar". Om någon trotsade förbudet tog den dåvarande fotografen Arkadi Ivanoff reportrarna i nackskinnet och lyfte ut dem. Jag har varit med om flera förändringar i tidningsbranschen och jag ser fram emot att få uppleva vad som händer i framtiden.

Jag bor på Bymarken. Jag är gift och har tre vuxna barn. Vid sidan av arbetat njuter jag av matlagning och klassisk musik.