JPBild.se

23 Mars 2013. Rockfotografen Emma Svensson ställer ut på Tändstickmuseet.

Emma Svensson har fotograferat 2600 konserter de senast tio åren. Hon har fotat de flesta stora nu verksamma rockartister i världen. Hon startade bildbyrån Rockfoto som 20-åring, numera sveriges största bildbyrå för konserertbilder. Hon har utsetts till årets Rockfotograf flera gånger. I utställnignen "Closer" kan vi bland annat se bilder på Krunegård, Mando Diao, Robyn, Lady Gaga, Beyonce mfl. Vernissage 4 april kl 18.

Johan Lindblom

Efter 26 år på Jönköpings-Posten tycker jag fortfarande att arbetet är fantastiskt roligt. Inte minst uppskattar jag de möten med människor som vi får vara med om varje dag.

När jag började 1986 hade vi ett stort mörkrum på vars dörr det stod skrivet med stora bokstäver: "Förbjudet för reportrar". Om någon trotsade förbudet tog den dåvarande fotografen Arkadi Ivanoff reportrarna i nackskinnet och lyfte ut dem. Jag har varit med om flera förändringar i tidningsbranschen och jag ser fram emot att få uppleva vad som händer i framtiden.

Jag bor på Bymarken. Jag är gift och har tre vuxna barn. Vid sidan av arbetat njuter jag av matlagning och klassisk musik.