JPBild.se

22 april 2013. Vapendrama i Rosenlundshallen.

Under brottnings-EM 1984 i Rosenlundshallen klev en pistolbeväpnad man från Ryssland in på brottningsmattorna. Hans avsikt var att demonstrera för att få ut sin familj från Sovjet. Det var det som utlöste dramat. Han ville inte skada någon med sina vapen, de var inte ens laddade.

De dramatiska bilderna är tagna av en utlänsk fotograf som var på plats i Rosenlundshallen för att bevaka brottnings-EM. Han behövde hjälp med att framkalla bilderna och fick därför använda fotoredaktions mörkrum. Som tack för hjälpen med framkallningen fick Jönköpings-Posten publicera de utan kostnad.

 

Robert Eriksson

Jag har jobbat som fotograf sedan 2002 och började på Jönköpings-Posten 2005. Förmånen med mitt yrke är att jag ofta kommer till platser där jag aldrig skulle vara annars och träffar då massor av goa människor.

De fotouppdrag jag brinner för lite extra är när jag får berätta om de människor som inte lever enligt normen. Tycker också det är väldigt inspirerande när det hettar till i nyhetsflödet. När jag inte jobbar så leker jag med mina barn, spelar fotboll i det fantastiska korplaget JP-Vänsterkrysset och försöker bli en hejare på att fiska.