JPBild.se

19 september 2013. Is it a bird... or... ?

Nejdå, det är det inte det är Johnny Walker och hans jobbarkompisar som fixar till vindkraftverken vid Tuggarp. De fyra engelsmännen som jobbar uppe i luften monterar på något som heter Dinotails. Man ändrar luftströmmen så att ljudet minskar, säger Anders Alvin från Jönköpings energi som står tryggt nere på marken och kikar upp på killarna som är upp på ca 50 m höjd, längst ner på vingspetsen som pekar mot marken. Hela tornet är ca 100 meter och det är därifrån man börjar att fira ner sig till rätt plats på vingen. Det är ett ovanligt jobb med en inte helt enkel utbildning, bara för att nå upp till den första nivån krävs 1000 praktiktimmar. Jobba på killar och ta det lugnt. By the way, Johnny, cool job and a cool name! 

läs mer i JP (fredagen) 20/9.

Elin Elderud

Började min yrkesbana 1996 och landade till slut på Jönköpings-Posten 2000 efter vikariat på några andra dagstidningar. 

Jag är mer eller mindre uppvuxen med yrket genom min pappa som är fotograf och journalist, men att jag själv skulle fastna för det tänkte jag nog aldrig. 

Så blev det i alla fall och det ångrar jag inte. 

Jag älskar att få vara med där det händer i stort och smått. Så mitt intresse är mitt yrke och mitt yrke är mitt intresse.

Det gnistrar till extra när jag ser en vinkel ingen annan ser eller när det oväntade sker mitt i vardagslunken.

Då kan de allra bästa bilderna bli till.