JPBild.se

16 Juni. Uppfostran i raketfart.

När vi kommer till landet för första gången på sommaren möter den oss direkt med sin oro. Sädesärlan har flyttat in under takfoten precis vid vårt fikaställe på baksidan, så vi får snällt sitta på andra sidan huset.

Dom jobbar stenhårt båda föräldrarna. Mask, myggor sländor och annat gott  försvinner snabbt in i boets mörker och fågelungarnas gap. Jag följer deras slit med kameran under några timmar och snart bryr dom sig nästan inte om mig. 

Johan Lindblom

Efter 26 år på Jönköpings-Posten tycker jag fortfarande att arbetet är fantastiskt roligt. Inte minst uppskattar jag de möten med människor som vi får vara med om varje dag.

När jag började 1986 hade vi ett stort mörkrum på vars dörr det stod skrivet med stora bokstäver: "Förbjudet för reportrar". Om någon trotsade förbudet tog den dåvarande fotografen Arkadi Ivanoff reportrarna i nackskinnet och lyfte ut dem. Jag har varit med om flera förändringar i tidningsbranschen och jag ser fram emot att få uppleva vad som händer i framtiden.

Jag bor på Bymarken. Jag är gift och har tre vuxna barn. Vid sidan av arbetat njuter jag av matlagning och klassisk musik.