JPBild.se

16 Januari 2013. Mauritz Wetter en av de första med målvaktsmask.

Mauritz Wetter var en av de första ishockeymålvakterna i Sverige att bära mask. Masken hade han tillverkat själv med hjälp av både ortopedtekniker och plastbåtstillverkare. Mauritz utgjorde en gång i tiden tillsammans med Dag Larsson HV71:s första målvaktspar. Under HV:s premiärsäsong var det många som höjde på ögonbrynen vid åsynen av målvaktens mask, en ovanlig syn på den tiden.

 JPbild passar på att visa andra hockeybilder från samma tid.

Johan Lindblom

Efter 26 år på Jönköpings-Posten tycker jag fortfarande att arbetet är fantastiskt roligt. Inte minst uppskattar jag de möten med människor som vi får vara med om varje dag.

När jag började 1986 hade vi ett stort mörkrum på vars dörr det stod skrivet med stora bokstäver: "Förbjudet för reportrar". Om någon trotsade förbudet tog den dåvarande fotografen Arkadi Ivanoff reportrarna i nackskinnet och lyfte ut dem. Jag har varit med om flera förändringar i tidningsbranschen och jag ser fram emot att få uppleva vad som händer i framtiden.

Jag bor på Bymarken. Jag är gift och har tre vuxna barn. Vid sidan av arbetat njuter jag av matlagning och klassisk musik.